Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко от днес и утре в аванс
Автор: danielak Категория: Регионални
Прочетен: 7494 Постинги: 5 Коментари: 1
Постинги в блога от Декември, 2018 г.
В Япония нов епизод супер новини се задава. Японският наказателно-процесуален кодекс гласи, че смъртното наказание трябва да бъде изпълнено в рамките на шест месеца от издаването на присъдата, но в действителност това почти никога не е така. Противопоставената система направи международни заглавия през юли, когато 13 екземпляра от култ Aum Shinrikyo, който извърши смъртоносната атака на газовия газ през 1995 г. на токийското метро, ​​бяха екзекутирани. Общо 36 затворници вече са екзекутирани откакто премиерът Шинзо Абе влезе в длъжност през декември 2012 г., и поставя Япония в противоречие с нарастващата международна тенденция към премахване на смъртното наказание. Япония и САЩ са единствените развити демокрации, които имат смъртно наказание. Около 170 държави са премахнали или са спрели екзекуциите, тъй като Общото събрание на ООН призова за всеобщ мораториум върху смъртното наказание през 2007 г.
Категория: Регионални
Прочетен: 1211 Коментари: 1 Гласове: 1
В хода си да подкрепят Гон в петък, прокурорите твърдят, че е прехвърлил 1,85 милиарда йени (16,6 милиона долара) загуби от частните си инвестиции в Nissan, когато световната финансова криза избухна през октомври 2008 г. Службата на адвоката на Ghosn в Токио не отговори веднага на искане за коментар относно новите обвинения в петък. След арестуването си на 19 ноември, Ghosn е бил уволнен като председател от Nissan и Mitsubishi Motors. Рено е назначил междинно управление, но е запазил Ghosn на щатския доход. Той все още трябва да издаде публично изявление в отговор на нарастващия брой обвинения срещу него. Японските медии цитират неидентифицирани източници, като заявяват, че отрича всяко неправомерно действие.
Категория: История
Прочетен: 736 Коментари: 0 Гласове: 0
Бившият шеф на Nissan Карлос Госн, който е освободен от затвора преди Коледа, е бил ударен от нов ход срещу него от японски прокурори.   Госн, който е бил вкаран в затвора повече от месец, вкара малка правна победа в четвъртък, когато токийски съд отхвърли искането на прокурорите за удължаване на задържането му по обвинения, че той не отчита доходите си. Това повдигна възможността високопоставеният изпълнителен директор на автомобилната индустрия да бъде освободен под гаранция преди Коледа. Но в петък прокурорите заявиха, че са задържали Гон за допълнителни твърдения за нарушаване на доверието, което означава, че могат да го държат поне още два дни. При одобрение от съда те могат да удължат срока на задържането с още 10 до 20 дни. Арестуването на Ghosn в Токио миналия месец, във връзка с твърдения за финансови злоупотреби, разтърси международната автомобилна индустрия и предизвика напрежението между Nissan (NSANY), Renault (RNSDF) и Mitsubishi Motors (MMTOF). Продължителното задържане на виден световен бизнес лидер насочи вниманието към способността на японските прокурори да държат заподозрени за продължителни периоди, без да ги обвиняват официално. Неговият случай показва "международното общество колко ужасно е японската система за наказателно правосъдие", каза Кана Сасакура, професор по право в университета "Конан" в Кобе, чиято работа включва борба с неправомерни убеждения в страната.
Категория: Регионални
Прочетен: 212 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: danielak
Категория: Регионални
Прочетен: 7494
Постинги: 5
Коментари: 1
Гласове: 16
Архив